Linguine s tunjevinom, maslinama i parmezanom
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g tjestenine linguine
30 g nasjeckanih crnih maslina bez košpica
1 limun iz organskog uzgoja
50 g naribanog parmezana
stabljika svježeg peršina
1 kašika opranih slanih kapara
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g tjestenine linguine
30 g nasjeckanih crnih maslina bez košpica
1 limun iz organskog uzgoja
50 g naribanog parmezana
stabljika svježeg peršina
1 kašika opranih slanih kapara
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
Stampa Ricetta
1. Zakuhajte veću količinu vode. Posolite vodu i u njoj skuhajte tjesteninu. Naribajte koricu limuna na rezance i narežite peršin na velike komade.
2. U zdjeli promiješajte ocijeđene komadiće tunjevine, peršin, kapare, masline i koricu limuna. Dodajte nekoliko kašika vode u kojoj se kuhala tjestenina i ocijeđenu tjesteninu te pažljivo promiješajte.
3. Posipajte naribanim parmezanom i odmah poslužite. Jednako ukusno bit će ako peršin zamijenite s malo origana i dosta crnog bibera.