Makaroni s tunjevinom, paradajzom i mozzarellom
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g makarona
200 g mozzarelle
30 g naribanog parmezana
1 dcl vrhnja
100 g zgnječenog paradajza
1 čehna bijelog luka
prstohvat origana
nekoliko listova bosiljka
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g makarona
200 g mozzarelle
30 g naribanog parmezana
1 dcl vrhnja
100 g zgnječenog paradajza
1 čehna bijelog luka
prstohvat origana
nekoliko listova bosiljka
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
Stampa Ricetta
1. Skuhajte tjesteninu u velikom loncu slane vode.
2. Nasjeckajte bosiljak i bijeli luk, a mozzarellu narežite na kockice. Popržite bijeli luk na ulju u tavi. Dodajte paradajz i kuhajte nekoliko minuta. Posolite te dodajte ocijeđenu al dente tjesteninu i nekoliko kašika vode u kojoj se kuhala tjestenina.
3. Dodajte mozzarellu, vrhnje, ocijeđenu tunjevinu, parmezan te malo origana i bosiljka. Dobro promiješajte na jakoj vatri. Poslužite odmah.