Lazanje s tunjevinom i ricottom

SASTOJCI

za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
200 g lazanja
4 tikvice
4 zrele paradajza
1/2 luka
300 g ricotte
50 g naribanog parmezana
1/2 l bešamela
listovi bosiljka
30 ml maslinovog ulja
sol

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Narežite tikvice i luk na tanke kriške te ih ispržite u tavi na malo ulja i soli.

    2. Narežite paradajz na kriške, pomiješajte ricottu i tikvice te dodajte parmezan u bešamel.

    3. U vatrostalnu posudu stavite sloj tjestenine za lazanje te ga prelijte bešamelom i mješavinom tikvica i ricotte. Dodajte nekoliko kriški paradajza i dio ocijeđene tunjevine. Začinite bosiljkom i prekrijte slojem tjestenine za lazanje.

    4. Nastavite sa slaganjem slojeva dok ne iskoristite sve sastojke. Pecite 30-ak minuta u ranije zagrijanoj rerni na 180 °C.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI