Friselle peciva s cherry-rajčicama, brokulom Rabe i tunjevinom
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
4 Friselle peciva
12 cherry-paradajza
300 g očišćene brokule Rabe
1 grančica svježeg origana
ocat
ekstra djevičansko maslinovo ulje
soli po ukusu
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
4 Friselle peciva
12 cherry-paradajza
300 g očišćene brokule Rabe
1 grančica svježeg origana
ocat
ekstra djevičansko maslinovo ulje
soli po ukusu
Stampa Ricetta
1. U zdjeli pomiješajte 2 kašikice vode, 1 kašikicu octa, malo maslinovog ulja i prstohvat soli. Stavite Friselle na posudu za serviranje, pošpricajte s ovom mješavinom da omekšaju.
2. Izrežite paradajz na pola, stavite ih u zdjelu i začinite s maslinovim uljem i origanom. Ostavite ih da se mariniraju. Provjerite jesu li debele stabljike Rabe brokule uklonjene.
3. Izrežite je na komadiće i blanširajte 5-6 minuta u velikom loncu prokuhane slane vode. Ocijedite brokulu i dok je još topla posolite i začinite maslinovim uljem. Ostavite da se ohladi.
4. Ukrasite Friselle brokulama, cherry-paradajzom i grubo razdvojenom Rio Mare tunjevinom u maslinovom ulju. Marinirajte sokom od paradajza.