Salata od tunjevine s mirisom limuna

SASTOJCI

za 4 osobe
4 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
200 g zelene salate
svežanj rotkvica
limun
peršin
20 g prženih badema
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
crni biber

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Izrežite rotkvice na tanke šnite, dodajte naribanu limunovu koricu, limunov sok, mljeveni biber, par kapi ulja i nasjeckani peršin; promiješajte i ostavite da odstoji nekoliko minuta.

    2. Stavite salatu na tanjir, posolite i začinite ostatkom ekstra djevičanskog maslinovog ulja, dodajte tunjevinu, začinjene rotkvice i nasjeckane bademe.

    3. Odmah uživajte u ovoj ukusnoj kasnoproljetnoj salati.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI