Okruglice od riže punjene tunjevinom i mozzarellom
SASTOJCI
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
300 g riže
1 luk
1 litra temeljca
40 ml maslinovog ulja
200 g mozzarelle
2 jaja
150 g sjeckanog paradajza
malo origana
ulje za prženje
brašno
krušne mrvice
sol
Stampa Ricetta
1. Nasjeckajte luk i popržite ga na tavi s maslinovim uljem. Dodajte 100 g sjeckanog paradajza i origana. Dodajte rižu i pustite omekša. Pomalo dodajite temeljac uz često miješanje dok ne dobijete razmjerno suh rižoto. Maknite s vatre i dodajte jedno cijelo jaje. Izlijte rižu na ploču za rezanje i pustite da se ohladi.
2. Ocijedite mali komad tunjevine i stavite je u zdjelu. Dodajte nasjeckanu mozzarellu i ostatak komadića paradajza.
3. Stavite veliku kašiku hladne riže na dlan i dodajte malo smjese tunjevine i mozzarelle, oblikujući okruglicu s nadjevom iznutra. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve sastojke. Umutite ostatak jaja s prstohvatom soli.
4. Rižine okruglice omotajte brašnom, umočite u umućeno jaje, pa omotajte krušnim mrvicama. Duboko pržite dok ne dobiju zlatno smeđu koru. Poslužite vruće.
Može se poslužiti i kao glavno jelo.Okružite komadima voća.