Brodice od zelene salate i namaza od tunjevine
SASTOJCI
za 4 osobe
1 tuba Rio Mare Paté namaza s tunjevinom i kečapom
1 mala glavica belgijske salate
1 paradajz
1 mali luk
1/2 avokada
1 kašika limunovog soka
sol
biber
1 tuba Rio Mare Paté namaza s tunjevinom i kečapom
1 mala glavica belgijske salate
1 paradajz
1 mali luk
1/2 avokada
1 kašika limunovog soka
sol
biber
Stampa Ricetta
1. Narežite avokado, luk i papriku na kockice. Sve promiješajte i prelijte limunovim sokom, posolite i pobiberite.
2. Odrežite krajeve belgijske salate, odaberite 12 listova i složite ih po tanjiru.
3. Na svaku brodicu rasporedite mješavinu avokada i povrća te na njih istisnite veću količinu Paté namaza. Poslužite odmah.