Salata od tunjevine, koromača i avokada
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
1 glavica koromača
100 g matovilca
1 avokado
2 mrkve
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 kašika limunovog soka
sol
biber
2 konzerve Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
1 glavica koromača
100 g matovilca
1 avokado
2 mrkve
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 kašika limunovog soka
sol
biber
Stampa Ricetta
1. Ogulite i sitno nasjeckajte mrkvu. Odstranite gornji i donji dio glave komorača te ga oštrim nožem narežite na tanke trake.
2. Stavite svo povrće na tanjir, dodajte ulje i limunov sok te posolite i pobiberite.
3. Ocijedite tunjevinu, narežite je na manje komade i dodajte.