Salata od tunjevine, krompira i pirjanog luka
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
100 g zelene salate
50 g matovilca
1 luk
2 kuhana krompira
šaka crnih maslina
stabljika peršina
sok pola limuna
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
biber
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
100 g zelene salate
50 g matovilca
1 luk
2 kuhana krompira
šaka crnih maslina
stabljika peršina
sok pola limuna
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
biber
Stampa Ricetta
1. Nasjeckajte luk i lagano ga ispržite u tavi na malo ulja. Posolite po ukusu i smanjite vatru na minimum. Pržite nekoliko minuta dok luk ne postane proziran, ali ne i smeđ.
2. Dodajte masline i nasjeckani peršin te maknite s vatre. Ogulite krompir, narežite ga na male trake i dodajte u umak. Posolite, pobiberite i dodajte limunov sok i malo maslinovog ulja.
3. Aranžirajte salatu i krompir na tanjirima. Na vrh stavite raskomadanu tunjevinu. Poslužite odmah.