Tunjevina s mariniranim paradajzom i kuhanim jajem
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
4 zrela paradajza
1 mala glavica luka
1 celer
peršin
1-2 grančice svježeg origana
2 jaja
20 ml maslinovog ulja
sol
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
4 zrela paradajza
1 mala glavica luka
1 celer
peršin
1-2 grančice svježeg origana
2 jaja
20 ml maslinovog ulja
sol
Stampa Ricetta
1. Kuhajte jaja 9 minuta. Dok se jaja kuhaju, narežite paradajz na kocke, a celer i luk na tanke kolutiće. Nasjeckajte peršin i origano.
2. Paradajz, celer, luk i začinsko bilje stavite u zdjelu, začinite uljem i solju i tako ostavite 10 minuta.
3. Prerežite jaja uzdužno, a zatim na pola. Aranžirajte tunjevinu na tanjire, ukrasite jajima i mariniranim paradajzom te poslužite. Ovo ukusno jelo možete pripremiti i tako da umjesto luka upotrijebite 2 kašike malih kapara u octu.