Makaroni s tunom, brokulom, provolone sirom i maslinama
SASTOJCI
za 4 obroka
2 x 80g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju s ljutom papričicom
350g makarona
500g brokule
1 luk
1 češanj češnjaka
30g crnih maslina bez koštica
20g pinjola
20g grožđica
40g provolon sira
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol po ukusu
2 x 80g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju s ljutom papričicom
350g makarona
500g brokule
1 luk
1 češanj češnjaka
30g crnih maslina bez koštica
20g pinjola
20g grožđica
40g provolon sira
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol po ukusu
Stampa Ricetta
1. U veliku posudu vrele vode dodajte sol. Namočite grožđice da omekšaju.
2. Brokule podijelite na cvjetove i stabljike narežite na kockice. Potopite brokule u kipuću vodu i kuhajte oko 10 minuta. Procijedite brokule i stavite ih na stranu. U vodi u kojoj ste kuhali brokule sad skuhajte tjesteninu.
3. Dok se tjestenina kuha, u veliku tavu s maslinovim uljem propržite sitno narezani češnjak. Dodajte nasjeckani luk, masline, pinjole i omekšane grožđice. Pirjajte nekoliko minuta, dodajte brokule i kuhajte na jakom plamenu nekoliko minuta dok se svi okusi ne spoje. Dodajte kuhanu, ocijeđenu tjesteninu. Naribajte provolona sir i zajedno s tunjevinom pospite po tjestenini. Jelo je spremno za serviranje.