Paradajz punjen rižom i tunjevinom s ljutom papričicom

SASTOJCI

za 4 porcije
2 x 80g Rio Mare tune s ljutom papričicom
8 komada paradajza
200g vialone nano riže
40g naribanog Pecorino sira
1 češanj bijelog luka
šaka bosiljka
malo peršuna
nekoliko listova mente
prstohvat origana
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju s ljutom papričicom

OTKRIJ VIŠE

    1. Paradajz operite, prerežite vrhove, izvadite unutrašnji dio i preokrenite da se ocijede. Izvadite meso paradajza i začinite solju.

    2. Rernu prethodno zagrijati na 200 °C. Rižu kuhajte „al dente“ i ocijedite ju.

    3. Polovinu češnja bijelog luka prepržite na tavi sa maslinovim uljem. Dodajte grubo nasjeckanu smjesu izdubljenu iz paradajza i dinstajte nekoliko minuta.

    4. Nasjeckajte svježe začinsko bilje, dodajte u tavu i začinite solju. Dodajte i origano, ocijeđenu tunu i rižu i sve dobro izmiješajte.

    5. Pripremljenom smjesom napunite paradajz, dodajte naribani Pecorino sir i zatvorite s odrezanim vrhovima paradajza. Dodajte par kapi ulja i pecite u rerni 15 minuta.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI