Grčka salata od krompira i tunjevine
SASTOJCI
za 4 porcije
2 x 160g Rio Mare tune u maslinovom ulju
700g krompira srednje veličine
1 mladi luk
30 g crnih maslina
1 kašika dobro isušenih kapara umočenih u sirće
malo peršuna
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i biber po ukusu
2 x 160g Rio Mare tune u maslinovom ulju
700g krompira srednje veličine
1 mladi luk
30 g crnih maslina
1 kašika dobro isušenih kapara umočenih u sirće
malo peršuna
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i biber po ukusu
Stampa Ricetta
1. Krompir dobro operite i kuhajte u kipućoj vodi oko 30 minuta. Sitno nasjeckajte mladi luk i stavite u veću posudu sa kaparima, maslinama, maslinovim uljem i sjeckanim peršunom. Dodajte nekoliko kašika vode u kojoj se kuha krompir.
2.Ocijedite, ogulite i narežite krompir. Dodajte u posudu i lagano izmiješajte. Začinite solju i biberom.
3. Ocijedite, isjeckajte tunu i dodajte krompiru.