Bruskete ‘caprese’ s paradajzom i rukolom


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 120 g
8 kriški francuskog hljeba
20 g mozzarelle
2 zrela paradajza
1 čehna bijelog luka
40 ml maslinovog ulja
nekoliko listova rukole
sol i biber
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 120 g
8 kriški francuskog hljeba
20 g mozzarelle
2 zrela paradajza
1 čehna bijelog luka
40 ml maslinovog ulja
nekoliko listova rukole
sol i biber
Stampa Ricetta

1. Narežite mozzarellu na 8 kriški, a paradajz na tanke komade. Ocijedite tunjevinu i rastrgajte je na komadiće. Ispecite kriške hljeba na roštilju ili u tavi.
2. Kriške hljeba natrljajte bijelim lukom i nakapajte s malo ulja. Na kriške stavite rukolu, mozzarellu i malo paradajza. Posolite i pobiberite.
3. Na vrh stavite tunjevinu i ukrasite listićima rukole. Poslužite odmah.