Brza fritaja s tunjevinom, cherry-paradajzom i rukolom
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
300 g cherry-paradajza
40 g mlade rukole
1 kašika brašna
2 kašike naribanog parmezana
2 dcl svježeg slatkog vrhnja
4 jaja
krušne mrvice
maslinovo ulje
sol
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
300 g cherry-paradajza
40 g mlade rukole
1 kašika brašna
2 kašike naribanog parmezana
2 dcl svježeg slatkog vrhnja
4 jaja
krušne mrvice
maslinovo ulje
sol
Stampa Ricetta
1. Operite paradajz i prerežite na pola, ocijedite tunjevinu, usitnite rukolu (ostavite nekoliko listića sa strane za ukras) i zagrijte rernu na 200° stepeni.
2. Lagano nauljite 4 mala lima za pečenje s maslinovim uljem i pospite s krušnim mrvicama. Podijelite paradajz i tunjevinu na 4 jednake porcije.
3. U maloj zdjeli, pomiješajte jaja, vrhnje, parmezan, brašno i sjeckanu rukolu dodajući prstohvat soli. Ulijte smjesu u lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj rerni oko 20 minuta.