Burger od tunjevine


SASTOJCI
za 4 osobe
4 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
6 kriški hljeba za sendviče
1 jaje
2 kašikice senfa
1 grančica peršina
jedan mladi luk
2 kašike majoneze
par kapi ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
6 kriški hljeba za sendviče
1 jaje
2 kašikice senfa
1 grančica peršina
jedan mladi luk
2 kašike majoneze
par kapi ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Stampa Ricetta

1. Odstranite kore s kriški hljeba i sameljite ih da dobijete meke krušne mrvice. Stavite mrvice u zdjelu, dodajte dobro ocijeđenu i razdvojenu tunjevinu, sitno nasjeckani mladi luk i peršin, majonezu, senf i jaje pa sve sastojke dobro promiješajte.
2. Oblikujte smjesu za burgere, na jakom plamenu dobro zagrijte malo nauljenu tavu s neljepljivom površinom, kada tava postane vruća stavite burgere. Pecite ih s obje strane, okrećući lopaticom kako bi debljina ostala jednolika.
3. Burgeri su gotovi kada dobiju zlatno-smeđu boju. Poslužite ih odmah uz ukusne pržene krompiriće.