Caserecce s tunjevinom, crvenim lukom i ružmarinom
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g makarona ili neke druge vrste kratke tjestenine
2 crvena luka
2 male stabljike ružmarina
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 dcl bijelog vina
sol
svježe mljeveni biber
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g makarona ili neke druge vrste kratke tjestenine
2 crvena luka
2 male stabljike ružmarina
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 dcl bijelog vina
sol
svježe mljeveni biber
Stampa Ricetta
1. Prokuhajte veliki lonac slane vode, dodajte tjesteninu i skuhajte je.
2. Narežite luk na deblje trake i u tavi ga popržite na ulju. Dodajte vino i kuhajte dok ono ne ishlapi. Dodajte mljeveni ružmarin i malo soli. Uz miješanje kuhajte na slaboj vatri dok luk ne omekša.
3. Sklonite s vatre i dodajte ocijeđenu tunjevinu.
4. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u smjesu. Posipajte svježe mljevenim biberom i uživajte.