Cezar salata s tunjevinom


SASTOJCI
za 4 porcije
2 x 160g Rio Mare tune u maslinovom ulju
250 g ciabatta hljeba
morska so
crni biber
origano
1/4 češnja bijelog luka
4 fileta inćuna sačuvana u ulju
75 g parmezana
1 kašika grčkog jogurta
pola limuna
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 glavica salate
2 x 160g Rio Mare tune u maslinovom ulju
250 g ciabatta hljeba
morska so
crni biber
origano
1/4 češnja bijelog luka
4 fileta inćuna sačuvana u ulju
75 g parmezana
1 kašika grčkog jogurta
pola limuna
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 glavica salate
Stampa Ricetta

1. Narežite ciabatta hljeb na kockice, začinite uljem, solju i origanom i pecite u rerni prethodno zagrijanoj na 180 °C, 15 minuta.
2. Izmiješajte češnjak sa inćunima i parmezanom, dodajte jogurt, limunov sok i sve povežite bogatom količinom ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
3. Filete tunjevine podijelite na komade i stavite na stranu.
4. Povrće operite i osušite. Narežite ih na komade i pomešajte sa prethodno pripremljenim umakom.