Čili tunjevina s pirjanim prženim lukom i narandžama


SASTOJCI
za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare tunjevine s ljutom papričicom 80 g
2 slatka crvena luka
2 narandže
10 mladih krompira s korom
2 mala lovorova lista
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
20 g šećera
1 kašika jabučnog octa
sol
3 konzerve Rio Mare tunjevine s ljutom papričicom 80 g
2 slatka crvena luka
2 narandže
10 mladih krompira s korom
2 mala lovorova lista
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
20 g šećera
1 kašika jabučnog octa
sol
Stampa Ricetta

1. Narežite luk na kolutove (ne pretanke) i popržite ih u neljepljivoj tavi s lovorovim listom, uljem, šećerom, octom i malo soli. Pržite dok ne postanu prozirni, maknite s vatre i dodajte naribanu narandžinu koru.
2. Krompir skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i izrežite na četiri dijela bez guljenja kore. Ogulite narandže i izrežite ih na kriške.
3. Na tanjir posložite kriške narandže, pomiješajte krompir i luk pa stavite na narandže. Na kraju na vrh dodajte tunjevinu.