Cvijeće tikvica punjeno tunjevinom i ricotta sirom


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
12 cvjetova tikvice
200 g ricotta sira
grančica peršina
2 kašike naribanog parmezana
1 jaje
2 kašike brašna
4 kašike mlijeka
ulje za prženje
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
12 cvjetova tikvice
200 g ricotta sira
grančica peršina
2 kašike naribanog parmezana
1 jaje
2 kašike brašna
4 kašike mlijeka
ulje za prženje
sol
Stampa Ricetta

1. Ocijeđenu tunjevinu, ricotta sir, parmezan i malo nasjeckanog peršina stavite u zdjelu i dobro promiješajte.
2. Uklonite tučke iz cvijeća, oprezno operite i napunite s nadjevom od tunjevine.
3. Umutite jaje s brašnom i prstohvatom soli pa razrijedite mlijekom kako biste dobili kremastu tekućinu.
4. U velikoj tavi zagrijte puno biljnog ulja nekoliko minuta kako biste dobili optimalnu temperaturu za prženje, punjene cvjetove umočite u tijesto i nježno spustite u vrelo ulje. Pržite dok cvijeće ne postane hrskavo i zlatno.
Pržite samo par cvijetova istovremeno, pa ih izvadite na upijajući papir. Poslužite vruće.