Fusilli s tunjevinom, paprikom i krompirom


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g kratke tjestenine
1/2 crvene i 1/2 žute paprike
1 krompir
nekoliko maslina bez košpica
1 prasa
100 g cherry-paradajza
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
svježi peršin
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g kratke tjestenine
1/2 crvene i 1/2 žute paprike
1 krompir
nekoliko maslina bez košpica
1 prasa
100 g cherry-paradajza
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
svježi peršin
sol
Stampa Ricetta

1. Prokuhajte veliki lonac slane vode. Dodajte tjesteninu i skuhajte je. Narežite paprike na komadiće. Ogulite krompir i narežite ga na kockice. Narežite prasu na kriške, a paradajz prepolovite.
2. U tavi popržite prasu na maslinovom ulju. Dodajte krompir i posolite. Dodajte paprike i paradajz i miješajte u tavi 10-ak minuta. Začinite mljevenim peršinom i maslinama.
3. Sklonite s vatre. Dodajte ocijeđenu tjesteninu i nekoliko kašika vode u kojoj se ona kuhala. Dodajte ocijeđenu tunjevinu, dobro promiješajte i poslužite vruće. Još jedna ideja: Masline zamijenite kašikom kapara.