Fusilli s tunjevinom, paradajzom, mozzarellom i bosiljkom
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g tjestenine fusilli
200 g mozzarelle
3 zrela i sočna paradajza
nekoliko listova bosiljka
1 kriška domaćeg hljeba
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 čehna bijelog luka
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g tjestenine fusilli
200 g mozzarelle
3 zrela i sočna paradajza
nekoliko listova bosiljka
1 kriška domaćeg hljeba
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 čehna bijelog luka
sol
Stampa Ricetta
1. Prokuhajte veliki lonac vode te posolite kada proključa. Dodajte tjesteninu. Za to vrijeme usitnite hljeb na veće komade te ga u teflonskoj tavi kratko popržite s čehnom na malo ulja dok ne postane hrskav.
2. Narežite paradajz na deblje kriške koje zatim prepolovite, posolite i pospite uljem. Dodajte mozzarellu narezanu na komadiće i ocijeđenu tunjevinu.
3. Ocijedite tjesteninu, ubacite je u umak, posipajte hrskavim hljebom i listovima bosiljka te odmah poslužite. Jednako ukusno: Dodajte šaku crnih maslina bez košpice.