Hladni paccheri punjeni tunjevinom, kaparima i paradajzom


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
24 velika komada tjestenine paccheri
10 zrelih cherry-paradajza
4 svježa lista bosiljka
5 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 osušena paradajza u ulju
2 kašike kapara u soli, ispranih
2 kašike kapara u soli, ispranih
sol i crni biber
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
24 velika komada tjestenine paccheri
10 zrelih cherry-paradajza
4 svježa lista bosiljka
5 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 osušena paradajza u ulju
2 kašike kapara u soli, ispranih
2 kašike kapara u soli, ispranih
sol i crni biber
Stampa Ricetta

1. U proključaloj slanoj vodi kuhajte tjesteninu dok ne postane al dente. Ocijedite i isperite tjesteninu u hladnoj vodi.
2. U blenderu promiješajte cherry-paradajz, bosiljak i malo maslinovog ulja. Stavite smjesu u frižider.
3. Usitnite tunjevinu na jako male komadiće. Usitnite kapare i paradajz sušen na suncu te ih dodajte u tunjevinu. Dobro promiješajte i stavite u vrećicu za ukrašavanje.
4. Napunite tjesteninu mješavinom tunjevine i na svaki tanjir stavite 6 komada tijesta.
5. Tjesteninu prelijte umakom od svježeg paradajza.