Klasična salata s tunjevinom, crvenim lukom i kuhanim jajima
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
4 jaja
1 mala sredina celera
1 glavica crvenog luka
nekoliko dugih ukiseljenih kapara
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
biber
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
4 jaja
1 mala sredina celera
1 glavica crvenog luka
nekoliko dugih ukiseljenih kapara
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
biber
Stampa Ricetta
1. Narežite luk na kolutiće te ih namočite u slanu vodu (luk će postati lakše probavljiv). Kuhajte jaja osam minuta u vreloj vodi. Ocijedite tvrdo kuhana jaja i ogulite ih.
2. Dok se jaja kuhaju, narežite celer na tanke kriške i dodajte kapare, ulje i malo soli. Mješavini dodajte ocijeđeni luk, jaja narezana na kriške i ocijeđenu tunjevinu.
3. Nježno promiješajte, začinite s dosta svježe mljevenog bibera i poslužite.