Knedle od tunjevine


SASTOJCI
Za tijesto:
125g brašna tip 550
75 ml vode
Za fil:
2 konzerve Rio Mare tunjevine u vlastitom soku , 80g
½ malog kupusa
1 mali poriluk
komadić svježeg đumbira
2 kašike soja sosa
50 g maslinovog ulja
soli po ukusu
Stampa Ricetta

1. Pomiješajte brašno i vodu da dobijete glatko tijesto. Ako vam se tijesto čini previše ljepljivim, dodajte malo brašna. Zamotajte tijesto u aluminijumsku foliju i ostavite da odstoji oko 20 minuta.
2. Dok se tijesto odmara, isjeckajte kupus. Dodajte tunjevinu, soja sos, 40 g ulja i oguljeni, narendani đumbir te sve sastojke pomiješajte. Razvaljajte tijesto i isecite ga na kolutove prečnika 8 cm.
3. Na svaki kolut stavite malo fila. Preklopite tijesto preko fila da dobijete oblik polumjeseca, stisnite ivice da se tijesto zatvori.
4. Preostalim uljem premažite tavu. U tavu posložiti knedle u jednom sloju i kuhati dok donji dio knedle ne porumeni. Dodajte malo vode i prstohvat soli, pokrijte poklopcem i kuhajte na laganoj vatri da se na pari skuhaju knedle. Ostavite da se knedle kuhaju dok sokovi iz tave ne ispare, a dno knedle ne postane hrskavo i zlatno smeđe. Prelijte sa malo soja sosa i uživajte.