Knedle od tunjevine s umakom od bundeve

SASTOJCI

za 4 porcije
300g mekog bijelog hljeba
160g Rio Mare tune u maslinovom ulju
1 luk
80g brašna
3 jaja
40g naribanog sira
200ml mlijeka
250g bundeve
300ml povrtnog temeljca
malo peršuna
nekoliko listova vlasca
40g maslaca
sol po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1.Luk isjeckajte i na laganoj vatri prepržite na maslacu dok luk ne postane proziran, ali ne smeđi. Polovinu luka odvojite u drugu posudu.

    2. Luku u tavi dodajte na kockice narezanu bundevu i povrtni temeljac te kuhajte oko 25 minuta.

    3. Hljeb narežite na kockice i dodajte u posudu koja sadrži pirjani luk. Dodajte tučeno jaje, mlijeko, brašno, nasjeckani peršun i prstohvat soli te rukama dobro izmiješajte da dobijete prilično ujednačenu smjesu. Ako je potrebno, pokvasite ruke hladnom vodom kako se tijesto ne bi lijepilo.

    4. U lonac stavite vodu da prokuha.

    5. Ostavite tijesto da odstoji nekoliko minuta. U međuvremenu dobro ocijeđenu tunu usitnite vilicom i pomešajte sa rendanim sirom.

    6. Smjesu od hljeba i luka oblikujte u knedle veličine malih oraha. Na sredinu svake kuglice napravite udubljenje, stavite smjesu od tune, a zatim oblikujte kuglice kako punjenje ne bi ispalo.

    7. Oblikovane knedle kuhajte u kipućoj vodi oko 10 minuta. Dobro promiješajte umak od bundeve i malo kašikom stavite na četiri tanjira. Na svaki tanjur rasporedite isti broj knedli. Ukrasite sitno nasjeckanim vlascem i naribanim sirom.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI