Kus-kus s tunjevinom, sušenim paradajzom i kukuruzom
SASTOJCI
za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
240 g kus-kus-a
150 g kukuruza
15-20 sušenog paradajza
pola poriluka
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
svježa menta
sol
3 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
240 g kus-kus-a
150 g kukuruza
15-20 sušenog paradajza
pola poriluka
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
svježa menta
sol
Stampa Ricetta
1. Namočite kus-kus u pola litre vruće vode, dodajte prstohvat soli, pokrijte i pričekajte nekoliko minuta da kus-kus omekša.
2. Narežite poriluk na tanke kolutiće, a sušeni paradajz na trake, pa ih dinstajte s dvije kašike vode na neljepljivoj tavi.
3. Paradajz i poriluku stavite u zdjelu, a zatim dodajte tunjevinu. Dodajte kukuruz koji ste prethodno isprali u hladnoj vodi i kus-kus. Začinite s ekstra djevičanskim maslinovim uljem i malo nasjeckane svježe mente.