Kus-kus s tunjevinom, sušenim paradajzom i kukuruzom


SASTOJCI
za 4 porcije:
240 g kus-kusa
150 g kukuruza
15–20 sušenih paradajza
3 konzerve tunjevine u maslinovom ulju Rio Mare od 80 g
pola praziluka
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
mnogo svježe mente
sol
240 g kus-kusa
150 g kukuruza
15–20 sušenih paradajza
3 konzerve tunjevine u maslinovom ulju Rio Mare od 80 g
pola praziluka
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
mnogo svježe mente
sol
Stampa Ricetta

1. Kus-kus namočite u pola litre kipuće vode, dodajte prstohvat soli, poklopite i pričekajte nekoliko minuta da se kus-kus rehidrira.
2. Praziluk narežite na tanke kriške, a sušeni paradajz na trake, pa ih prodinstajte s dvije kašike vode u tiganju s neprijanjajućom površinom.
3. U zdjelu stavite sušeni paradajz i dinstani praziluk, pa dodajte tunjevinu. Dodajte kukuruz opran u hladnoj vodi i kus-kus. Začinite ekstra djevičanskim maslinovim uljem i malo sjeckane svježe mente.