Lazanje s tunjevinom i ricottom


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
200 g lazanja
4 tikvice
4 zrele paradajza
1/2 luka
300 g ricotte
50 g naribanog parmezana
1/2 l bešamela
listovi bosiljka
30 ml maslinovog ulja
sol
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
200 g lazanja
4 tikvice
4 zrele paradajza
1/2 luka
300 g ricotte
50 g naribanog parmezana
1/2 l bešamela
listovi bosiljka
30 ml maslinovog ulja
sol
Stampa Ricetta

1. Narežite tikvice i luk na tanke kriške te ih ispržite u tavi na malo ulja i soli.
2. Narežite paradajz na kriške, pomiješajte ricottu i tikvice te dodajte parmezan u bešamel.
3. U vatrostalnu posudu stavite sloj tjestenine za lazanje te ga prelijte bešamelom i mješavinom tikvica i ricotte. Dodajte nekoliko kriški paradajza i dio ocijeđene tunjevine. Začinite bosiljkom i prekrijte slojem tjestenine za lazanje.
4. Nastavite sa slaganjem slojeva dok ne iskoristite sve sastojke. Pecite 30-ak minuta u ranije zagrijanoj rerni na 180 °C.