Maccheroni s tunjevinom, svježim sirom ricotta i mediteranskim začinima


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g tjestenine maccheroni ili neke druge vrste kratke tjestenine
200 g svježeg sira ricotta
2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
šaka peršina, timijana i vlasca
korica naranče
sol
svježe mljeveni biber
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g tjestenine maccheroni ili neke druge vrste kratke tjestenine
200 g svježeg sira ricotta
2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
šaka peršina, timijana i vlasca
korica naranče
sol
svježe mljeveni biber
Stampa Ricetta

1. Prokuhajte veliki lonac slane vode. Dodajte tjesteninu i skuhajte.
2. Nasjeckajte koru naranče pazeći da ste prije uklonili bijele dijelove. Nasjeckajte svježe začinsko bilje.
3. U zdjeli dobro promiješajte ricottu, prstohvat soli, biber, dio začinskog bilja i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
4. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u zdjelu. Ocijedite tunjevinu i dobro je promiješajte s tjesteninom. Ostatak začinskog bilja pospite po tjestenini pri posluživanju. Još jedna ideja: koru naranče možete zamijeniti limunom.