Makaroni s tunjevinom i prženim povrćem
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
350 g makarona
1 mrkva
1 tikvica
1 mladi luk
200 g cherry-paradajza
1 čehna bijelog luka
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nekoliko listova peršina
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
350 g makarona
1 mrkva
1 tikvica
1 mladi luk
200 g cherry-paradajza
1 čehna bijelog luka
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nekoliko listova peršina
sol
Stampa Ricetta
1. Prokuhajte vodu u velikoj posudi. Narežite mladi luk na tanke kolutiće, a mrkvu i tikvicu na štapiće. Prerežite paradajz na pola.
2. Posolite uzavrelu vodu i u nju istresite tjesteninu. Zagrijte ulje u velikoj tavi i dodajte bijeli luk, luk, tikvicu i mrkvu. Pržite nekoliko minuta i posolite.
3. Ocijedite prženo povrće, izvadite bijeli luk i ispržite prepolovljeni paradajz 3 minute. Dodajte u tavu povrće i skuhanu i ocijeđenu tjesteninu. Kuhajte minutu te viljuškom dodajte ocijeđenu tunjevinu.