Makaroni s tunjevinom i prženim povrćem

SASTOJCI

za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
350 g makarona
1 mrkva
1 tikvica
1 mladi luk
200 g cherry-paradajza
1 čehna bijelog luka
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nekoliko listova peršina
sol

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u vlastitom soku

OTKRIJ VIŠE

    1. Prokuhajte vodu u velikoj posudi. Narežite mladi luk na tanke kolutiće, a mrkvu i tikvicu na štapiće. Prerežite paradajz na pola.

    2. Posolite uzavrelu vodu i u nju istresite tjesteninu. Zagrijte ulje u velikoj tavi i dodajte bijeli luk, luk, tikvicu i mrkvu. Pržite nekoliko minuta i posolite.

    3. Ocijedite prženo povrće, izvadite bijeli luk i ispržite prepolovljeni paradajz 3 minute. Dodajte u tavu povrće i skuhanu i ocijeđenu tjesteninu. Kuhajte minutu te viljuškom dodajte ocijeđenu tunjevinu.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI