Makaroni s tunom, brokulom, provolone sirom i maslinama

SASTOJCI

za 4 obroka
2 x 80g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju s ljutom papričicom
350g makarona
500g brokule
1 luk
1 češanj češnjaka
30g crnih maslina bez koštica
20g pinjola
20g grožđica
40g provolon sira
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju s ljutom papričicom

OTKRIJ VIŠE

    1. U veliku posudu vrele vode dodajte sol. Namočite grožđice da omekšaju.

    2. Brokule podijelite na cvjetove i stabljike narežite na kockice. Potopite brokule u kipuću vodu i kuhajte oko 10 minuta. Procijedite brokule i stavite ih na stranu. U vodi u kojoj ste kuhali brokule sad skuhajte tjesteninu.

    3. Dok se tjestenina kuha, u veliku tavu s maslinovim uljem propržite sitno narezani češnjak. Dodajte nasjeckani luk, masline, pinjole i omekšane grožđice. Pirjajte nekoliko minuta, dodajte brokule i kuhajte na jakom plamenu nekoliko minuta dok se svi okusi ne spoje. Dodajte kuhanu, ocijeđenu tjesteninu. Naribajte provolona sir i zajedno s tunjevinom pospite po tjestenini. Jelo je spremno za serviranje.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI