Mini tartar od paradajza i avokada sa Rio Mare Pate s 3 vrste papra


SASTOJCI
za 4 porcije:
1 tuba Rio Mare Pate s 3 vrste papra
1 paradajz
1 mali avokado
½ limete
grančica peršuna
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
1 tuba Rio Mare Pate s 3 vrste papra
1 paradajz
1 mali avokado
½ limete
grančica peršuna
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
Stampa Ricetta

1. Oguliti avokado, prepoloviti ga i odstraniti košpicu; paradajz oprati i odstraniti peteljku.
2. Paradajz i meso avokada narežite na kockice, stavite u posudu i začinite sokom od limete, uljem, soli i sjeckanim peršunom.
3. Stavite tartar od povrća u male zdjelice ili kašike i ukrasite bogatim Rio Mare pate-om od tunjevine s 3 vrste papra.