Pappardelle s tunjevinom i artičokama


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g pappardelle tjestenina s jajima
3 artičoke
1 čehna češnjaka
20 g maslaca
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nekoliko grančica svježeg mažurana
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g pappardelle tjestenina s jajima
3 artičoke
1 čehna češnjaka
20 g maslaca
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nekoliko grančica svježeg mažurana
sol
Stampa Ricetta

1. Zakuhajte puno vode, i dodajte sol kada počne kipiti.
2. Očistite artičoke, narežite na polovice i uklonite tvrde vanjske listove, stabljike, trnje, a zatim izrežite na male tanke kriške.
3. Na tavi lagano popržite zdrobljenu čehnu češnjaka s uljem i maslacem, kad češnjak dobije zlatnu boju dodajte artičoke, posolite, dodajte nekoliko kašika vode i kuhajte oko pet minuta konstantno mješajući. Začinite mažuranom pa dodajte ocijeđenu tunjevinu razdvojenu na komade.
4. Skuhajte tjesteninu, iscijedite, a zatim dodajte umak i dobro promješajte. Poslužite odmah.
Za još bolji okus: za vrijeme kuhanja artičokama dodajte sitno narezani paradajz.