Paprike punjene divljom rižom i tunjevinom


SASTOJCI
za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
2 crvene paprike srednje veličine
300 g divlje riže
1 kašika kapara ukiseljenih u octu
lišće mente
4 inćuna čuvana u ulju
1 čehna češnjaka
1 mladi luk
1 narandža
3 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
2 crvene paprike srednje veličine
300 g divlje riže
1 kašika kapara ukiseljenih u octu
lišće mente
4 inćuna čuvana u ulju
1 čehna češnjaka
1 mladi luk
1 narandža
Stampa Ricetta

1. Skuhajte divlju rižu. U međuvremenu dobro iscijedite kapare, ocijedite filete inćuna i Rio Mare Tunjevinu u maslinovom ulju. Grubo nasjeckajte kapare s inćunima, tunjevinom, proljetnim lukom, češnjakom i mentom, zatim sve sastojke namočite sokom od narandže (sačuvajte narandžinu koru).
2. Izrežite paprike na pola, uklonite peteljke i sjemenke pa ih uronite u kipuću vodu nekoliko minuta dok se lagano ne skuhaju. Ocijedite rižu i ostavite da se ohladi. Pomiješajte rižu s usitnjenim sastojcima, a zatim napunite paprike dobivenom smjesom.
3. Posipajte naribanom narandžainom korom, a zatim ih pecite nekoliko minuta u pećnici dok nadjev ne postane čvrst.