Pasta s pestom i tunjevinom
SASTOJCI
za 4 porcije:
160 g konzerve tunjevine Rio Mare u maslinovom ulju
350g tjestenine penne
200g mozzarelle
1 zreli paradajz
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nekoliko listova bosiljka
1 kašika pinjola
30 g rendanog parmezana
2 kašike svježeg kremastog sira
sol
160 g konzerve tunjevine Rio Mare u maslinovom ulju
350g tjestenine penne
200g mozzarelle
1 zreli paradajz
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nekoliko listova bosiljka
1 kašika pinjola
30 g rendanog parmezana
2 kašike svježeg kremastog sira
sol
Stampa Ricetta
1. Veći lonac vode posolite i ostavite da prokuha.
2. Bosiljak operite, stavite u blender sa uljem, parmezanom, pinjolima, prstohvatom soli i krem sirom, zatim izmiksajte.
3. Mozzarellu i paradajz narežite na kockice, a zatim ocijedite tunjevinu i pomiješajte sa mozzarellom i paradajzom.
4. Skuhajte tjesteninu. Dvije minute prije nego što ocijedite dodajte dvije kašike kuhane vode u pesto da bude mekši. Ocijedite al dente tjesteninu.
5. Tjesteninu odmah pospite pestom, dobro promiješajte i dodajte tunjevinu sa paradajzom i mocarelom.