Pasta s pestom i tunjevinom

SASTOJCI

za 4 porcije:
160 g konzerve tunjevine Rio Mare u maslinovom ulju
350g tjestenine penne
200g mozzarelle
1 zreli paradajz
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nekoliko listova bosiljka
1 kašika pinjola
30 g rendanog parmezana
2 kašike svježeg kremastog sira
sol

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Veći lonac vode posolite i ostavite da prokuha.

    2. Bosiljak operite, stavite u blender sa uljem, parmezanom, pinjolima, prstohvatom soli i krem sirom, zatim izmiksajte.

    3. Mozzarellu i paradajz narežite na kockice, a zatim ocijedite tunjevinu i pomiješajte sa mozzarellom i paradajzom.

    4. Skuhajte tjesteninu. Dvije minute prije nego što ocijedite dodajte dvije kašike kuhane vode u pesto da bude mekši. Ocijedite al dente tjesteninu.

    5. Tjesteninu odmah pospite pestom, dobro promiješajte i dodajte tunjevinu sa paradajzom i mocarelom.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI