Pasta salata


SASTOJCI
za 4 porcije:
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju, 160g
350 g tjestenine (fusili ili penne)
150 g cherry paradajza
150 g mozzarelle ili druge vrste svježeg tvrdog sira
1 srednji krastavac
100 g rukole
20 g crnih maslina bez košpica
20 g miješane salate
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i biber po ukusu
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju, 160g
350 g tjestenine (fusili ili penne)
150 g cherry paradajza
150 g mozzarelle ili druge vrste svježeg tvrdog sira
1 srednji krastavac
100 g rukole
20 g crnih maslina bez košpica
20 g miješane salate
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i biber po ukusu
Stampa Ricetta

1. U većoj posudi prokuhati vodu, zatim dodati sol, tjesteninu i skuhati "al dente"
2. Dok se tjestenina kuha, isjeći cherry paradajz na četvrtine, sir narežite na kockice, isjeckajte rukolu, ogulite i sitno narežite krastavac.
3. Stavite sve sastojke u veliku zdjelu i dodajte ocijeđenu tunjevinu i masline i prelijte maslinovim uljem. Obilno začinite svježe mljevenim biberom.
4. Ocijedite tjesteninu, brzo isperite pod hladnom tekućom vodom da zaustavite proces kuhanja i dobro ocijedite. Preostalim sastojcima dodajte tjesteninu, pažljivo promiješajte, ukrasite salatom i poslužite.