Polpete od tunjevine i ricotta s paprikom


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
150 g svježe ricotte
2 kašika naribanog parmezana
stabljika peršina
1 jaje
krušne mrvice
maslinovo ulje
2 slatke paprike (žuta i crvena)
nekoliko crnih maslina
1 čehna bijelog luka
sol
biber
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
150 g svježe ricotte
2 kašika naribanog parmezana
stabljika peršina
1 jaje
krušne mrvice
maslinovo ulje
2 slatke paprike (žuta i crvena)
nekoliko crnih maslina
1 čehna bijelog luka
sol
biber
Stampa Ricetta

1. Pecite cijele paprike 30 minuta u rerni na 240 °C uz često okretanje. Ogulite paprike, očistite ih od sjemenki, narežite na trake i začinite s bijelim lukom narezanim na kriške te malo nasjeckanog peršina, ulja i soli. Dodajte masline.
2. Dok se paprike peku, ocijedite tunjevinu i dobro je promiješajte s ricottom, parmezanom, jajem, dosta nasjeckanog peršina i krušnim mrvicama. Posolite i pobiberite po ukusu.
3. Oblikujte smjesu u polpete, umočite ih u krušne mrvice i ispržite u vrućem ulju s obje strane. Poslužite s paprikama.