Rolnice od tunjevine i krastavca


SASTOJCI
za 4 porcije
3 x 80g Rio Mare tune u maslinovom ulju
100g grčkog jogurta
2 krastavca
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i biber po ukusu
3 x 80g Rio Mare tune u maslinovom ulju
100g grčkog jogurta
2 krastavca
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i biber po ukusu
Stampa Ricetta

1. Krastavce narežite na duge, tanke, ravne trake, to možete napraviti pomoću ribeža. Posolite trakice i ostavite da se ocijedi nekoliko minuta. Osušite papirnatim ručnikom.
2. U međuvremenu, tunu dobro ocijedite i natrgajte na komadiće.
3. Svaku trakicu krastavca premažite s malo jogurta i komadićima tunjevine, zarolajte i učvrstite čačkalicom.
4. Rasporedite rolnice na tanjir i začinite ih sa biberom i kapima ulja.
5. Za dodatni ukus, dodajte salatu od paradajza