Salata od ječma s tunjevinom i pečenim povrćem


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 80 g
200 g ječma
1 crvena paprika
1 patlidžan
2 tikvice
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
ružmarin
sol
biber
2 konzerve Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 80 g
200 g ječma
1 crvena paprika
1 patlidžan
2 tikvice
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
ružmarin
sol
biber
Stampa Ricetta

1. Kuhajte ječam u slanoj vodi 20 minuta, isperite ga pod hladnom vodom i dobro ocijedite.
2. Narežite tikvice i patlidžan na deblje kriške, a papriku na trake te potom svo povrće pecite u vrućoj tavi.
3. Nasjeckajte ružmarin, narežite pečeno povrće na kocke i sve promiješajte. Začinite biberom i uljem te dodajte ječam. Ocijedite tunjevinu, narežite je na komade i dodajte u zdjelu.