Salata od riže i tunjevine
SASTOJCI
za 4 porcije
250g kuhane riže
2 x 80g Rio Mare tune u maslinovom ulju
200g cherry paradajza
50g sušenog paradajza na maslinovom ulju
100g artičoka u maslinovom ulju
200g mozzarelle
2 mrkve
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 kašika origana
sol i biber po ukusu
250g kuhane riže
2 x 80g Rio Mare tune u maslinovom ulju
200g cherry paradajza
50g sušenog paradajza na maslinovom ulju
100g artičoka u maslinovom ulju
200g mozzarelle
2 mrkve
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 kašika origana
sol i biber po ukusu
Stampa Ricetta
1. Rižu kuhajte u loncu u slanoj vodi.
2. Dok se riža kuha, ogulite i isjeckajte mrkvu, na pola po dužini, a zatim na sitne kriške. Prepolovite cherry paradajz i artičoke, narežite kockice mozzarelle, nasjeckajte sušeni paradajz i sve sastojke pomiješajte u posudi.
3. Kuhanu rižu ocijedite, isperite hladnom vodom da se ohladi i uklonite sluz, a zatim dodajte ostale sastojke.
4. Začinite uljem, s malo soli i bibera i lagano izmiješajte. Dodajte dobro ocijeđenu, natrganu tunjevinu.
5. Za bolji okus poslužite s malo majoneze.