Salata od tunjevine, brokula, pečenog patlidžana, mozzarelle i prženih pinjola


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
100 g endivije
1 glavica brokule
300 g narezanog popečenog patlidžana
1 feferon
1/2 kašike origana
1 kašika kapara
20 g pinjola
300 g mozzarelle
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
100 g endivije
1 glavica brokule
300 g narezanog popečenog patlidžana
1 feferon
1/2 kašike origana
1 kašika kapara
20 g pinjola
300 g mozzarelle
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
Stampa Ricetta

1. Raskomadajte cvijet brokule, a stabljiku narežite. Kuhajte u slanoj vodi 10 minuta te ocijedite.
2. U tavi ispecite pinjole nekoliko minuta dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite sjemenke iz feferona i narežite ga na kolutiće. Razdijelite kriške patlidžana na 4 dijela i natrgajte endiviju na manje komade.
3. Začinite patlidžan origanom, feferonom, kaparima, pinjolima i uljem te dobro promiješajte. Dodajte ocijeđenu tunjevinu, brokulu, mozzarellu narezanu na veće kocke i salatu te sve promiješajte laganim bacanjem.
4. Poslužite odmah.