Salata od tunjevine, crvenog radiča, graha cannellini, mladog luka i avokada


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
100 g mekane zelene salate
1 glavica radiča dugih listova
300 g kuhanog graha cannellini
1 svježi mladi luk
1 avokado
1/2 limuna
malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i svježe mljeveni crni biber
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
100 g mekane zelene salate
1 glavica radiča dugih listova
300 g kuhanog graha cannellini
1 svježi mladi luk
1 avokado
1/2 limuna
malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i svježe mljeveni crni biber
Stampa Ricetta

1. Ogulite avokado, izrežite pulpu na 4 dijela, izvadite košpicu, premažite četvrtine limunom kako biste spriječili tamnjenje te narežite na kriške. Narežite mladi luk na tanke kolutiće i pomiješajte ga s avokadom. Dodajte ocijeđenu tunjevinu, grah i malo ulja te pobiberite.
2. Dobro promiješajte kako bi se svi sastojci proželi. Narežite radič na trake i pomiješajte ga sa zelenom salatom. Dodajte u mješavinu od tunjevine i promiješajte laganim bacanjem.