Salata od tunjevine, graha, mrkve i sjemenki gorušice


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
200 g salate
300 g malih mahuna
2 mrkve
1 mali crveni luk
2 kašike sjemenki gorušice
1 kašika meda
1 kašika bijelog octa
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
200 g salate
300 g malih mahuna
2 mrkve
1 mali crveni luk
2 kašike sjemenki gorušice
1 kašika meda
1 kašika bijelog octa
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
Stampa Ricetta

1. Odrežite krajeve mahuna i kuhajte u slanoj vodi 20-ak minuta.
2. Lagano zgnječite sjeme gorušice i pomiješajte ga s octom, medom, maslinovim uljem i prstohvatom soli.
3. Ogulite mrkvu i narežite je na rezance s pomoću gulilice za krompir. Narežite luk na tanke kolutiće, ocijedite tunjevinu, isperite mahune hladnom vodom i dobro ih ocijedite.
4. Promiješajte sve sastojke, začinite umakom od gorušice i promiješajte nježnim bacanjem. Poslužite odmah.