Salata od tunjevine sa slanutkom, avokadom i narančom


SASTOJCI
za 4 porcije
2 x 160 g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
300 g kuhanog slanutka
1 zreli avokado
1 naranča
100 g svježeg baby špinata
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
20 g pinjola
sol po ukusu
2 x 160 g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
300 g kuhanog slanutka
1 zreli avokado
1 naranča
100 g svježeg baby špinata
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
20 g pinjola
sol po ukusu
Stampa Ricetta

1. Tostirajte pinjole na jakom plamenu na maloj, neprijanjajućoj tavi nekoliko minuta dok ne postanu zlatni.
2. Ogulite naranču, uklonite koštice i koru i izrežite na komade. Prerežite avokado na pola, uklonite košticu i kožu i narežite na komade.
3. Slanutak, avokado, komadiće naranče i špinat stavite u posudu. Začinite maslinovim uljem i malo soli. Salatu rasporedite na 4 pojedinačna tanjira.
4. Dodajte dobro ocijeđenu tunjevinu i ukrasite pinjolima.