Špageti “alla carbonara” s tunjevinom i tikvicama


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g debeljih špageta
3 tikvice
2 žumanjka i 1 cijelo jaje
4 kašike vrhnja
1 kašika naribanog parmezana
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
crni biber
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g debeljih špageta
3 tikvice
2 žumanjka i 1 cijelo jaje
4 kašike vrhnja
1 kašika naribanog parmezana
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
crni biber
Stampa Ricetta

1. U lonac ulijte puno vode i stavite ga na vatru, kad voda proključa dodajte sol.
2. Narežite tikvice na tanke kriške te ih popržite na tavi na ekstra djevičanskom maslinovom ulju i začinite s malo soli.
3. U kipuću vodu stavite špagete i kuhajte dok ne budu al dente.
4. U zdjeli umutite jaja s vrhnjem i parmezanom, a zatim dodajte vruće tikvice i ocijeđenu tunjevinu, te ocijeđenu tjesteninu. Dobro izmiješajte tako da tjestenina upije umak.
5. Začinite s puno svježe mljevenog crnog bibera i odmah poslužite. Za još bolju aromu: Posipajte s malo nasjeckanog svježeg bosiljka.