Super ukusna Pizza sa Rio Mare Insalatissime Messicana-pikant


SASTOJCI
za 4 porcije:
2 pakovanja Rio Mare Insalatissime Messicana, 160g ili Duopack Rio Mare Insalatissime Messicana 2*160g
1 pakovanje tijesta za pizzu
400 g paradajz pulpe (sosa)
300 g mozzarelle
100 g naribanog sira tipa Emmentaler
60 g ekstra djevičanskog maslinova ulja
malo origana
soli po ukusu
2 pakovanja Rio Mare Insalatissime Messicana, 160g ili Duopack Rio Mare Insalatissime Messicana 2*160g
1 pakovanje tijesta za pizzu
400 g paradajz pulpe (sosa)
300 g mozzarelle
100 g naribanog sira tipa Emmentaler
60 g ekstra djevičanskog maslinova ulja
malo origana
soli po ukusu
Stampa Ricetta

1. Zagrijte pećnicu na 200 °C; začinite pulpu od paradajza sa malo ulja, origanom i malo soli. Mozzarellu narežite na kockice.
2. Dobro nauljite tepsiju, tijesto razvaljajte tako da stane u tepsiju. Stavite paradajz, mozzarellu narezanu na kockice i sir ementaler. Stavite sve u pećnicu i pecite oko 30 minuta da se tijesto dobro ispeče.
3. Dobro promiješajte Rio Mare Insalatissime i stavite na pizzu te vratite u pećnicu na još 1-2 minute da se okusi sijedine.
4. Nakon pećenja, možete odmah uživati u jelu.