Tart Flambe ili Alzaška pizza s tunjevinom i lukom
SASTOJCI
za 4 porcije:
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju, 160g
250g brašna
150 ml mlake vode
1 bijeli luk
200 g kisele pavlake
100 g krem sira
50 ml maslinovog ulja
sol i biber po ukusu
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju, 160g
250g brašna
150 ml mlake vode
1 bijeli luk
200 g kisele pavlake
100 g krem sira
50 ml maslinovog ulja
sol i biber po ukusu
Stampa Ricetta
1. U posudi pomiješajte brašno, sol i ulje. Polako dodajte vodu i miješajte dok se tijesto ne sjedini. Ako vam se tijesto čini previše ljepljivim, dodajte malo brašna.
2. Tijesto mijesite dok ne postane glatko i razvaljajte tanko. Pleh za pećenje obložite aluminijumskom folijom, a zatim stavite tijesto na pleh.
3. Zagrijte pećnicu na 240°C. Tanko narežite luk, pomiješajte kiselu pavlaku i svježi sir i i začinite prstohvatom soli i biberom.
4. Na tijesto rasporedite kremu, ravnomjerno stavite luk i pecite u pećnici oko 10 minuta. Dvije minute prije nego što je tart gotov, po vrhu posipajte tunjevinu i nastavite peći dok tart ne bude gotov.