Tart s tunjevinom


SASTOJCI
za 4 porcije:
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju, 80g
1 pakovanje gotovog okruglog lisnatog tijesta
150 g rendanog sira ementaler
40 g rendanog parmezana
100 ml svježe pavlake
3 jaja
1 grančica peršuna
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju, 80g
1 pakovanje gotovog okruglog lisnatog tijesta
150 g rendanog sira ementaler
40 g rendanog parmezana
100 ml svježe pavlake
3 jaja
1 grančica peršuna
Stampa Ricetta

1. Zagrijte pećnicu na 200°C; Kalup za pite prečnika 24 cm obložite aluminijumskom folijom. Lagano stavite tijesto u kalup. Dobro ga pritisnite uz stranice, a zatim izbockajte viljuškom. Pecite oko 15 minuta dok se tijesto ne osuši, ali ne da porumeni.
2. Stavite jaja i pavlaku u posudu i dobro umutite. Dodajte ocijeđenu tunjevinu, sir i nasjeckani peršun. Ponovo umutite i smjesu prelijte preko lagano pečenog tijesta. Vratite kalup u pećnicu i pecite dok površina ne postane nabujala i zlatna. Tart se može jesti vruć ili ohlađen na sobnoj temperaturi.