Topli sendviči od tunjevine
SASTOJCI
3 x 80 g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
8 kriški hljeba/pogače
160 g cheddar ili emmentaler sira
1 stabljika celera
malo peršuna
1 paradajz
1/4 crvenog luka
3 kašike majoneze
1 kašika senfa
30 g maslaca
sol i biber po ukusu
Stampa Ricetta
1. Celer, luk i peršun nasjeckajte na sitno i stavite u posudu. Dodajte ocijeđenu tunu, majonezu i senf i dobro promiješajte vilicom. Začinite s prstohvatom soli i bibera.
2. Naribajte sir na veće komade. Narežite paradajz na tanke kriške, namažite jednu stranu hljeba/pogače s maslacem i položite na list papira za pečenje tako da namazana strana bude okrenuta prema dole.
3. Zagrijte veliku tavu i prepecite četiri kriške hljeba namazane strane prema dolje. Posipajte s malo sira, smjesom tunjevine, kriškama paradajza i još sira. Poklopite s preostale četiri kriške hljeba, pazeći da namazani dio bude okrenut prema gore.
4. Nježno stavite sendviče u tavu. Prvo dobro ispecite s jedne, a zatim s druge strane. Lagano pritiskajte lopaticom dok sir ne krene curiti. Maknite ga sa tave, prerežite na pola i poslužite odjednom.